Jag älskar tiden innan allting börjar. När längtan fortfarande finns i bröstet och man tänker på allt som ska hända. Det kan vara dagarna innan ett sommarlov eller under planeringen av en lång resa. Allting är möjligt och det finns inga begränsningar. Ångesten över att det håller på att ta slut är obefintlig och stressen att man inte ska ta vara på de härliga dagarna existerar inte eftersom de inte ens har börjat.
Det bästa exemplet på detta handlar inte om sommarlov eller resor utan om sushi. Varje gång jag ska äta de japanska små bitarna får jag en skvätt ångest för att dem ska ta slut. Det gör att jag både njuter och lider på samma gång för varje bit som jag stoppar i munnen. För varje smakupplevelse i munnen försvinner en bit på tallriken och det är så tydligt hur dem blir färre. Därför är det allra bästa med sushin inte själva bitarna utan misosoppan. Även om den inte är hälften så god som själva sushin äter jag den enbart med lycka eftersom jag vet att alla bitarna är kvar och väntar på mig. Långsamt sörplar jag i mig den med ett pillemariskt leende som om jag har lurat livet.
När du kan tänka på det som lockar utan begränsningar och när du har alltid framför dig är det lätt att njuta. Värna om den tiden och inte bara när du är där. Njut av planering, drömmar och misosoppa.
/ Adam